Wie?!

Oye LENA werd opgericht in 2012 in een coöperatie tussen Stefanie van Erps en Valérie Demol. Valérie woonde een hele tijd in Cusco en ondersteunde Stefanie toen bij de oprichting van het project. In februari 2014 keerde Valérie terug naar België waarna ze twee jaar lang het project vanuit België ondersteunde. Daarna besloot ze meer tijd te maken voor haar gezin en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Stefanie is projectverantwoordelijke en leidt het project ter plaatse en in België met behulp van Sara Defoor (klassenverantwoordelijke), Diofe Garcia Delgado (kok), Susi Garcia Delgado (leerkracht en contactpersoon ouders), ‘Mayra’ Ivonne Ruiz Ponce (leerkracht & chauffeur), een team van vrijwilligers en  de “Belgische werkgroep Oye LENA”. Naast deze permanente werkkrachten werkt er ook steeds een vrijwilligersverantwoordelijke op het project, die verantwoordelijk is voor de ontvangst, begeleiding en evaluatie van vrijwilligers en studenten tijdens hun verblijf. Deze taak wordt vervuld door een vrijwilliger die ten minste 10 maanden op het project blijft en relevante werkervaring heeft.

Stefanie Van Erps studeerde voor Leerkracht Lager Onderwijs en staat sinds januari 2007 in het onderwijs, waarvan het grootste deel in het buitengewoon basisonderwijs bij kinderen met spraak- en taalproblemen en kinderen met autismespectrumstoornissen. In 2009 combineerde ze werken met studeren en behaalde zo het Bachelor-na-Bachelordiploma  Buitengewoon Onderwijs. Na enkele jaren werken in België wilde ze in het buitenland lesgeven en volgde ze het Postgraduaat Noord-Zuidverhoudingen en Ontwikkelingssamenwerking. Daarmee trok ze naar Peru, waar ze meewerkte in het schoolproject Urpi Sonqocha in Cusco. Daar ontmoette ze Gilder Anaya Delgado, haar latere echtgenoot. Via Gilder ontdekte Stefanie het stadje Curahuasi, ten zuiden van Machu Picchu, waar het project werd opgestart.

Sara Defoor studeerde Pedagogische wetenschappen met als afstudeerrichting Orthopedagogiek. Ze kwam in augustus 2015 voor het eerst naar Oye Lena om er 6 maanden stage te lopen, waarna ze in 2016 enkele maanden als vrijwilliger aan de slag ging. Sinds februari 2017 is ze klassenverantwoordelijke op Oye Lena en woont ze eveneens in Curahuasi met haar Peruaanse echtgenoot, Eddy Rios Delgado.

De Belgische werkgroep werd in 2014 opgericht werd door een aantal oud-vrijwilligers. Zij wilden na hun vrijwilligerswerk bij Oye LENA graag het project blijven steunen. Zij maken reclame, zoeken sponsors EN geven informatie aan toekomstige vrijwilligers zoals jullie.

Per regio hebben we een verantwoordelijke aangesteld. Indien je een gesprek wenst dien je zelf contact op te nemen met de regioverantwoordelijke.

Zij kunnen je meer vertellen over hun vrijwilligerswerk, waaraan je je mag verwachten, wat je wel en niet moet meenemen,..

 

Advertisements
Advertisements
%d bloggers like this: