Waar?!

Curahuasi ligt in Peru, in het hartje van het Andesgebergte op 2.688 meter hoogte. Curahuasi is een van de negen districten van de provincie Abancay in het departement Apurímac en heeft 16.500 inwoners. De belangrijkste activiteit van de inwoners is het kweken van anijs en daarom wordt Curahuasi de Capital Mundial del Anís of Wereldhoofdstad van Anijs genoemd.

In Curahuasi wordt Spaans en Quechua gesproken. In de stad spreken de meeste inwoners Spaans en Quechua, hoe verder van de stad hoe meer mensen enkel Quechua spreken.

Het project ligt

  • op 10 minuten wandelen van het centrum van Curahuasi
  • op 5 minuten van het Diospi Suyana ziekenhuis (German non-profit organization)
  • op 20 minuten van de warmwaterbaden van Cconoc
  • op anderhalfuur  van de stad Abancay
  •  125 km ten oosten van de stad Cusco en de Heilige Vallei, met Machu Picchu

 

_TST6603-bewerkt

Vrijwilligers die via Oye LENA een slaapplaats willen, krijgen een kamer in het Casa Lena hoofdgebouw. Er zijn privékamers en gedeelde kamers. In het huis worden de badkamer, keuken en huiskamer gedeeld door de aanwezige vrijwilligers.

Het project vindt plaats in klassen op de benedenverdieping.

Wil je foto’s zien van de kamers en de omgeving, kan dat op de website van Casa Lena: http://casalenaperu.com/

Als je vrienden of familie op bezoek krijgt dan kunnen zij logeren in een hotel in het dorp of in de Casa Lena Bed&Breakfast. De Bed&Breakfast bestaat uit drie kamers, met elk een privébadkamer en een gedeelde keuken en terras.

Ten slotte kunnen vrijwilligers en bezoekers ook bij Casa Lena terecht voor tours in de buurt van Curahuasi (canyoning, puenting,river tubing, paardrijden en nog veel meer).

 

Advertisements
Advertisements
%d bloggers like this: